Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

Σχολικά βιβλία 2011

Η έκδοση των σχολικών βιβλίων καθυστέρησε φέτος και τα βιβλία θα μοιραστούν σταδιακά, ενώ η ολοκλήρωση θα έρθει το Νοέμβριο...

...Λίγες μόνο μέρες πριν ξεκινήσει η σχολική περίοδος τα βιβλία ακόμα δεν έχουν βρεθεί και οι μαθητές κινδυνεύουν να κάνουν μάθημα με φωτοτυπίες και... dvd!
Με εγκύκλιό του το υπουργείο Παιδείας ενημέρωσε το βράδυ της Πέμπτης σχολεία, μαθητές και εκπαιδευτικούς ότι τα σχολικά βιβλία δεν θα είναι έτοιμα μέχρι την έναρξη της χρονιάς και ότι η ύλη θα διανεμηθεί με φωτοτυπίες και DVD. Η εκτύπωση των σχολικών βιβλίων δεν αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί πριν από τον Νοέμβριο.
Μετά τη μεγάλη καθυστέρηση που είχε φέτος η εκτύπωση των σχολικών βιβλίων -ο σχετικός διαγωνισμός είχε ακυρωθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο- η σχετική σύμβαση υπογράφεται μόλις το πρωί της Παρασκευής. Η σύμβαση θα υπογραφεί με τρεις εταιρείες για την αγορά του χαρτιού που θα χρησιμοποιηθεί για την εκτύπωση των σχολικών βιβλίων, ύψους περίπου δέκα εκατομμυρίων ευρώ.
Το υπουργείο Παιδείας έτσι αναγκάζεται να περάσει όλο το εκπαιδευτικό υλικό στο Διαδίκτυο, ενώ στους μαθητές θα μοιραστούν τις πρώτες ημέρες της σχολικής χρονιάς DVD και φωτοτυπίες.
Όπως ανακοίνωσε μάλιστα ο Οργανισμός Εκδόσεως Διδακτικών Βιβλίων, ήδη για «την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων και προκειμένου να αντιμετωπιστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η καθυστέρηση της αποστολής των σχολικών εγχειριδίων, το υπουργείο Παιδείας ανάρτησε όλα τα διδακτικά βιβλία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην πλατφόρμα «ψηφιακό σχολείο».

Πηγή ΑΕΚ365.gr

Σημαιες προελευσης επισκεπτων...

free counters

Learn from physics Chanell...

Learn from physics Chanell...
Πατήστε πάνω στην εικόνα και επισκευθείτε το κανάλι "Learn from physics channel" στο You Tube.